KiállításÚj

Elődeink élete várostörténeti kiállítás

Látogathatóegész évben HelyszínGöcseji Múzeum Ma nyitvaZárás : 18:00 hétfő, szerda - zárva kedd, csütörtök - vasárnap - 10:00-18:00 Látogatási idő2,5 óra A város történetét 8 korszakon át bemutató interaktív kiállítás a mezővárosi léttől a kommunizmusig kalauzol körbe bennünket.
InteraktívMezővárosból hivatalnok városXIII-XX. század

Zalaegerszeg város története – bizton állíthatjuk – még soha nem volt ilyen terjedelmű és ennyire informatív tárlatba foglalva. A mai kor közönségének az elvárásait is szem előtt tartó kiállítás az Elődeink élete címet kapta.

A kiállításon kronologikus sorrendben mutatjuk be Zalaegerszeg hajdani és mai polgárainak évszázadokon átnyúló történetét, különös tekintettel az életmódjukra, a mindennapjaikra, a viseletükre, a munkájukra és a mindenkori szórakozási lehetőségeikre.

Egerszegi Mihály és Boriska

A tárlaton életre kel egy zalaegerszegi házaspár – Egerszegi Mihály és Boriska -, ők kalauzolják végig a látogatót korszakról korszakra. A középkori mezővárosban földművesként jelennek meg, a török időkben végvári katonaként küzd a férfi, a 18. században egy céhes iparos életébe pillanthatunk be, a 19. századi reformkorban városi köznemesként tevékenykedik, a dualizmus korában urbánus értelmiségiként, a 20. századi Horthy-korszakban hivatalnokként dolgozik Egerszegi Mihály. A Kádár-korszakban pedig egy közeli faluból a városba költözött gyári munkásházaspárként élik a mindennapokat.

Látványos, izgalmas, interaktív

Az állandó kiállítás közel 500 nm-en, 5 egymásba nyíló teremben mutatja be a város történetét, s egy mellékszálon Zala megye története is felvillan. A kiállítás gazdag tárgyi anyagot vonultat fel, nagyméretű dekorációk, enteriőrök és digitális tartalmak (humoros animációk, filmek, hanganyagok, interaktív játékok) segítik a megértést.

Látogasson el hozzánk és lépjen be Zalaegerszeg múltjának világába egy bájos házaspár kalauzolásával!

Kiállítás témakörei

Kérdésed van?

Elődeink élete várostörténeti kiállítás
Klinger László közönségkapcsolati osztályvezető Göcseji Múzeum

Ez is érdekelhet

Állandó kiállítás Téglától templomig
Első dokumentum EgerszegrőlXIV. századi feltárás

Téglától templomig

egész évben
Mindszentyneum Ma nyitvaZárás : 18:00 hétfő - zárva kedd - vasárnap - 10:00-18:00
2 óra
Interaktív tárlat a Mindszentyneum alatt feltárt téglaépítő kemencékből, várrészletekből és Zala megye egyházi emlékeiből, érdekes történeteiből áll össze.