Helyszínek & parkolás

A Zalaegerszegi Múzeumok intézményei közül a Göcseji Múzeum és a Mindszentyneum szomszédos épületek, míg a Göcseji Skanzen is mindössze 20 perc gyalogútra található tőlük. A helyszínek tehát egymáshoz közel találhatók, a parkolás pedig mindegyik épület közelében könnyen megoldható.

Az alábbiakban összeszedtük, hogyan közelítheted meg legkönnyebben intézményeinket különböző közlekedési eszközök segítségével. 

Térkép

Útvonalterv a Göcseji Múzeum és a Göcseji Skanzen (Falumúzeum) között.

Helyszínek megközelítése

Parkolás autóval

Ha autóval érkezel a Göcseji Múzeumhoz, akkor a ZTE Aréna melletti Galamb utcai parkolót használhatod, ami 300 méter távolságra található. A Skanzennek pedig saját parkolója van.

Busszal

A különjáratok szintén a a ZTE Aréna melletti Galamb utcai parkolót használhatják a Göcseji Múzeumtól 300 méterre. A Skanzen parkolója úgyszint tud fogadni buszokat is.

Ha menetrendszerűen közlekedő autóbusszal érkezik, akkor a zalaegerszegi busz pályaudvaron kell leszállnia. A Göcseji Múzeum innen 300 méterre a Mária Magdolna templom irányában, pár perces sétával elérhető.

A Skanzenhez az 1-es vagy a 6-os, 14-es jelzésű helyi járattal a legkönnyebb eljutni az Ola temetőnél leszállva, a Falumúzeum utca felé haladva 350 m sétával elérhető.

Vonattal

A Göcseji Múzeum a zalaegerszegi vasútállomástól egy hosszabb sétára, 1,5 kilométer távolságra található. Ha nem riasztja a távolság, akkor gyalog induljon el a város központja felé. A Falumúzeum a zalaegerszegi vasútállomástól egy hosszabb sétára, 3 kilométer távolságra található. 

Az utat legegyszerűbben az 1, 4, 10 C, 14, 20, 24-es jelzésű busszal is megteheti. Ha így dönt, akkor a buszról szálljon le a Kovács Károly téri megállónál. A múzeumot innen gyalogosan 200 méterre a Mária Magdolna templom mellett találja. A Falumúzeumot a vasútállomástól induló 1-es és 18-as jelzésű busszal is megközelítheted.

A vasútállomásra a 3-as és 13-as jelzésű buszokkal a Mindszentyneum előtti buszmegállóban felszállva tud visszajutni.

Mozgáskorlátozott parkoló

A Göcseji Múzeum előtt a Batthyány utcában a fogyatékkal élők, mozgáskorlátozottak számára 3 darab ingyenes parkoló biztosított. A Skanzennél van bőven hely, nincs külön mozgássérült parkoló kialakítva.