Filmvetítés

Roncsfilm a Pajtamozi műsorán!

Látogatható2024. 08. 22. 20:00 - 22:00 HelyszínGöcseji Skanzen ZárvaNyitás holnap: 10:00 hétfő - zárva kedd - vasárnap - 10:00-18:00 Fedezd fel Szomjas György különleges látásmódját a Roncsfilmben!
MoziPajtamozi

A pajtamozi műsorán a Roncsfilm. A film rendezője Szomjas György aki, a nyolcvanas években vált ismertté, mint a pesti bérházakban és panelekben élő, nehéz sorsú emberek történeteinek bemutatója.

Miről szól a Roncsfilm?

Míg a Könnyű testi sértés (1983) és a Falfúró (1985) hagyományosabb történeteket meséltek el, a Roncsfilm különleges, groteszk történetek füzére.

Ebben a filmben a kisebb-nagyobb összetűzéseket a szereplők közvetlenül a kamerába nézve mesélik el, mintha egy televíziós bűnügyi műsorban szerepelnének. A filmben váltakoznak a természetes képsorok miközben időnként váratlanul bevágják a korszak jellemző televíziós reklámjait.

A szereplők küzdelmei egyszerre tragikusak és nevetségesek, de a mindennapi helyzetek túlmutatnak önmagukon. Míg a tévében a berlini fal lebontását mutatják, a film elején a szomjas és türelmetlen emberek egy telek falát döntik le, hogy minél előbb bejussanak a kocsmába.

Ne hagyd ki ezt a különleges filmélményt, 2024, augusztus 22-én, csütörtökön, 20:00 órai kezdettel, amely a nyolcvanas évek Magyarországát groteszk humorral és mély társadalmi látlelettel ábrázolja!

Forrás: nfi.hu

Helyszín

A Göcseji Skanzeben a Nagykutasi Torkospajtában.

Jegyek

  • Teljes árú: 2000 Ft/fő
  • Kedvezményes (18 év alatt): 1800 Ft/fő

EGERSZEG Kártyával 20% kedvezmény igénybe vehető.

 

Kérdésed van?

Roncsfilm a Pajtamozi műsorán!
Szikszai Rózsa-Katalin Közönségkapcsolati munkatárs Göcseji Skanzen