A Nőnek lenni akkor kiállításban kilenc különleges zalai nő élettörténetét ismerheti meg a száz évvel ezelőtti Zalaegerszegről. Rendhagyó tárlatvezetésünkön kiemelten az óvónők szerepével foglalkozunk egykor és ma.

NŐnek lenni akkor… című időszaki kiállításhoz január óta különleges kísérőrendezvényeket fűzünk NŐnek lenni akkor és most címmel. Ez alkalommal Horváthné Ambrus Marianna lesz a vendégünk.

Az óvónők szerepe minden korban óriási jelentőséggel bírt.  A kisgyerekek többsége az óvodában találkozik először a közösséggel, ekkor kénytelen elengedni – még ha néhány órára is – az édesanya óvó kezeit. Nem mindegy ki az, aki ezen a különleges időszakon átsegíti, aki megmutatja neki az önálló élethez vezető első lépéseket.

Ezek az élmények egy életen át elkísérik az embert.

Mindannyian tudjuk, hogy hívták az óvónéninket, mi volt a jelünk az oviban, s talán még emlékezünk azoknak a gyerekeknek a keresztnevére, akikkel szívesen játszottunk. Horváthné Ambrus Mariann felidézi hivatása legkedvesebb történeteit, és arról is mesél, hogyan változott az óvodai élet az évtizedek alatt, és mi az, ami állandó.

Belépő: 3000 Ft/fő, EGERSZEG Kártyával: 2400 Ft/fő

Online jegyvásárlás