Koncert

Mátyás István orgonakoncertje a Göcseji Skanzenben

Látogatható2024. 08. 20. 15:00 - 16:00 HelyszínGöcseji Skanzen ZárvaNyitás holnap: 10:00 hétfő - zárva kedd - vasárnap - 10:00-18:00 Kis templom, nagy élmény! Bach orgonakoncert a Göcseji Skanzenben.
KoncertOrgona

Mátyás István orgonakoncertje a Göcseji Skanzenben a restaurált és újrahangolt barokk Klügel orgonán.

Restaurált és újra hangolt Klügel orgonánkra ránézi is felemelő érzés, de amikor hangja betölti a Zalacsébi fatemplomot, az igazán lenyűgöző élmény! Biztosak lehetünk benne, Mátyás István orgonaművész koncertje felejthetetlen közösségi élményt kínál.

Mátyás István orgonaművész

Mátyás István Zalaegeszegen született, zenei tanulmányait a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskolában kezdte Serfőzőné Szondy Márta és Hajdók Judit tanítványaként. A szombathelyi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után, ahol zongorát Hirschberg Henriknél, orgonát Virágh Andrásnál tanult, a bécsi zeneakadémia zongora és orgonaszakát Roland Keller és Paul Gulda, ill. Karen De Pastel és Rudolf Scholz irányítása alatt végezte, diplomát Martin Haselböck osztályában szerzett. 2005-ben a Nemzetközi Mikael Tarivergyijev Orgonaversenyen 1. helyezést és négy különdíjat nyert, azóta Európa csaknem összes országában hangversenyezett. Különösen említésre méltók a bécsi Musikvereinban és Konzerthausban, a budapesti Művészetek Palotájában, a brassói Fekete templomban, a tallinni és a rigai dómban, a kölni St. Gereon bazilikában és a párizsi Notre-Dame-ban tartott orgonahangversenyei. Hans Gál osztrák zeneszerző összes orgonaművének CD-felvételét a zenei szaksajtó „az év diszkográfiai tetteként” értékelte. Mátyás István 2008-tól 2014-ig a grazi zeneművészeti főiskola, 2014 óta a bécsi zeneakadémia korrepetítora.

Helyszín

Zalacsébi fatemlom a Göcseji Skanzenben.

Jegyek

Felnőtt: 3000 Ft/fő
Kedveszményes: 2700.- Ft/fő
Egerszeg Kártyával 20%-os kedvezmény

Kérdésed van?

Mátyás István orgonakoncertje a Göcseji Skanzenben
Szikszai Rózsa-Katalin Közönségkapcsolati munkatárs Göcseji Skanzen