Kiállítás

A világhírű divattervező, Zoób Kati, 2023 nyarán a Göcseji Múzeumban állítja ki életművének esszenciáját. A kiállításon színes tárlatvezetéseket is tartunk.

A második világháború végéig a világhírű párizsi divatházakhoz hasonlóan Budapest szalonjai is ikonikus képviselői voltak a nagyvárosi divatkultúrának. Zoób Kati budapesti divatműhelye is kitűnő képviselője az haute couture szalonkultúrának.

A szocializmus évtizedeiben is neves divatszalonok képviselték Magyarországon a kortalan stílust és az eleganciát. A divat ritmusa a rendszerváltás után felgyorsult, egyrészt az erőteljes globális versenyben a tömeggyártás hatására megjelentek a fast fashion üzletek, másrészt az egyediségre, a magas minőségre és az exkluzív megjelentésre való igény hatására új szerepet kapott a divatművészet.

Zoób Kati repertoárja

Zoób Kati divatháza olyan érték, amely ismeri és használja a divatművészet nemzetközi jelrendszerét és képviseli Magyarországot a high-fashion mezőnyében.

A kollekciók tisztelegnek a régi mesterségek és a kézművesség előtt, és gyakran össze is fűzik az antik és a kortárs elemeket. Legyen a múzsa az Art Deco, népművészeti motívum, 18. századi bútorintarzia, reneszánsz kárpit, magyar koronázási palást vagy Lesznai Anna mesevilága, Zoób Kati kollekciói egyaránt tisztelegnek a múlt és a jelen előtt. A több nap alatt készülő, organzára applikált leheletvékony bőr rátéthímzés, a 18. századi történetet mesélő velúr intarzia, a rózsát ábrázoló szőrmeintarzia, vagy a kézzel felvarrt több száz gyöngy nemcsak kézműves technikákkal készült esztétikai bravúrok, hanem túlmutatva a divat keretein, kulturális üzenetek közvetítői is.

Világhír

Zoób Kati neve ismerősen cseng minden korosztály számára. Csodás kollekcióival meghódította Párizst, Londont, Bécset, New Yorkot és Dubait.

Az általa tervezett ruhaköltemények az elegáns múzeumi környezetben műtárgyakká válnak, a nemes anyagok és a régmúlt művészeti korszakok inspirálta motívumok lélekmelengető egésszé állnak össze. Örömmel tölt el minket, hogy május 19-től augusztus 27-ig a zalaegerszegi Göcseji Múzeum ad otthont a Repertoár – Az ellentétek harmóniája című kiállításnak. A gyűjtemény egy retrospektív tárlat, 85 öltözéken kelti életre Zoób Kati művészetének irányzatait és elemeit. Hívjuk és várjuk a közönséget, legyen részese egy léleksimogató, szemet gyönyörködtető kortárs divatművészeti kiállításnak!

Nyári tárlatvezetések a Repertoár kiállításban