Hír

Műremekek Zalaegerszegen

Dátum2024.07.15. Olvasási idő3 perc Munkácsy Mihály, Czóbel Béla, Vaszary János és Szinyei Merse Pál alkotásai Zalaegerszegen.
FestészetKépzőművészet

Zalaegerszegen ritka alkalom, hogy egyidőben látunk Munkácsy Mihály, Czóbel Béla, Vaszary János vagy Szinyei Merse Pál festményeket. Jelenleg két olyan kiállítást is rendeztek a városban, ahol neves magyar festőművészek alkotásai „karnyújtásnyira” vannak tőlünk. Tekintsék meg egy kombinált jeggyel a nyár folyamán mindkét tárlatot!

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben TÁJAK-FÉNYEK-SZÍNEK címmel hangulatos és értékes tájképekkel lehet megismerkedni. A gyűjtemény különlegessége, hogy öt dunántúli múzeum kölcsönözte azt a 65 képet, aminek a kiválasztásában két művészettörténész, Urbán Ágnes és Dr. Kostyál László jeleskedett. A tárlat a magyar festészet nagyjainak tájképeiből nyújt egy kitűnő válogatást, ahol a 19. századi festőművészektől egészen a kortárs alkotókig megtekinthetők a legimpozánsabb művek.

A Göcseji Múzeumban egy magángyűjtő féltve őrzött kollekciója nézhető meg, ami a REJTŐZKÖDŐ KINCSEK címet kapta. A bemutatott 28 festmény kivételes értékű darabja Munkácsy Mihály két alkotása, az egyik a francia arisztokrácia világát bemutató szalonábrázolás, a másik egy férfiportré, Karlovszky Bertalan festőművészt ábrázoló képmás. De látható id. Markó Károly itáliai ihletésű tájképe, Brodszky Sándor Margit-szigeti parkrészlete és Czóbel Béla virágcsendélete is.

A nyár folyamán megtekinthető gyűjtemények augusztus 31-ig várják a közönséget a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben és a Göcseji Múzeumban, amihez több alkalommal tárlatvezetéseket és izgalmas programokat fűzünk.

Külön érdekesség, hogy a két kiállításra kombinált jegy vásárlására is van lehetőség, ennek ára 3.000 forint, ami a nyár folyamán tetszőleges időpontban felhasználható.

TippA kombinált belépőjegy élményajándéknak is kitűnő választás.

Kérdésed van?

Műremekek Zalaegerszegen
Klinger László közönségkapcsolati osztályvezető Göcseji Múzeum