Húsvéthétfő a Göcseji Falumúzeumban. A reggeli otthoni jókedvű locsolkodás és a finom ebéd elfogyasztása után várunk kicsiket és nagyokat. A szervezésbe a Zalaegerszegi Tájfutó Club és az Egerszeg Rádió is […]

Húsvéthétfő a Göcseji Falumúzeumban.

A reggeli otthoni jókedvű locsolkodás és a finom ebéd elfogyasztása után várunk kicsiket és nagyokat. A szervezésbe a Zalaegerszegi Tájfutó Club és az Egerszeg Rádió is besegít. Közel ezer csokitojást rejtünk el a skanzen terültén. A legfiatalabbak lelkesen kereshetik a fűben, fa odvában, a tájházak ablakában, a pajtában rejtőzködő csokitojásokat.

A délutánt további családi programok színesítik: a gyerekek megismerhetik és kipróbálhatják az új öko-játszóteret. A lurkók legnagyobb örömére arcfestő is várja majd a vállalkozókedvűeket, így bárkiből lehet pillangó, kismadár, éjkirálynő, nyuszi vagy éppen katicabogár. A foglalkoztatóházban Mézes gondolatok címmel kiállítás nyílik, amit kicsiknek, nagyoknak egyaránt ajánlunk. A nyuszimustrán valódi állatokat simogathatnak a gyerekek, két tenyésztő is elhozza a rendezvényre a legszebb fajtáik néhány darabját: lesznek kosorrú és óriásnyulak, törpe és ezüstnyuszik. A jókedvről gyermek népi táncegyüttesek gondoskodnak, és a vendégek igazi hagyományőrző locsolkodást is láthatnak, sőt, bárki elmondhatja a helyszínen az Egerszeg Rádió élő műsorában a locsolóversét. A falumúzeumban egy vitrinkiállítás is várja az érdeklődőket, benne Dömötör Andrea tojásíró népi iparművész alkotásaival. Erre az alkalomra kinyit a szatócsbolt, ahol édességek és frissítők várják a vendégeket.

A tojáskereső futás 14.00 órakor indul, a Zalaegerszegi Tájfutó Club facebook oldalán minden információ elolvasható a programról. A Göcseji Múzeum április 10-én 10.00 órától várja a vendégeket, de a rendezvény 14.00 órakor kezdődik.