Mielőtt végleg búcsút intünk a Protokoll és diplomácia című kiállításnak, egy különleges tárlatvezetésre invitáljuk Önöket. Vendégünk lesz Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg egykori polgármestere, aki a protokoll világába akaratán kívül is […]

Mielőtt végleg búcsút intünk a Protokoll és diplomácia című kiállításnak, egy különleges tárlatvezetésre invitáljuk Önöket.

Vendégünk lesz Dr. Gyimesi Endre, Zalaegerszeg egykori polgármestere, aki a protokoll világába akaratán kívül is belekerült. Számos külföldi útja során pedig olyan élményekben volt része, amikben nem sokan részesülnek. Tudták, hogy van olyan ország, ahol minden – az asztalnál helyet foglaló – vacsoravendégnek pohárköszöntőt kell mondani? Jártak már Finnországban? Ismerik az ottani meglepő szokásokat? Történetei, habár képzeletben Európából nem lépünk ki, igazán meglepők lesznek.

De a kiállításból egy kicsit ki is kacsintunk, ugyanis a neves szobrászművész Kisfaludi Strobl Zsigmond a brit királyi családnál is járt látogatóban, mi több, az akkor még hercegnő II. Erzsébetet meg is örökítette: készített róla egy lovasszobrot és egy büsztöt. Milyen élményei voltak a mesternek a királyi családnál? Emlékirataiban leírta a történeteket. Aki ez alkalommal elmeséli ezeket Önöknek, az Dr. Kostyál László múzeumigazgató-művészettörténész lesz.

A rendezvény végén egy pohár pezsgővel búcsúzunk a csodás tárlattól.