Betekintő a Göcseji Múzeum kutatási eredményeibe a Magyar Kultúra Napja alkalmából. E jeles napot a rendszerváltás óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – […]

Betekintő a Göcseji Múzeum kutatási eredményeibe a Magyar Kultúra Napja alkalmából. E jeles napot a rendszerváltás óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos kulturális rendezvények alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A zalaegerszegi Göcseji Múzeum Pillanatképek címmel szimpóziumot rendez. Nyolc érdekes téma, nyolc előadó, nyolc rövid előadás. A program a múzeum legújabb kutatási eredményeibe enged bepillantást. Régészeti feltárásokról ugyanúgy lesz szó, ahogy történelmi, művészettörténeti, múzeumpedagógiai, restaurátori és néprajzi munkával kapcsolatos témákról.

Várjuk Önöket 2023. január 23-án, hétfőn 16.00 órakor a Göcseji Múzeumban!

A programon való részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a https://forms.gle/nQpft1x4Aj7uf21K8 linken lehetséges.

Az előadás élőben követhető, majd visszanézhető a Göcseji Múzeum YouTube csatornáján a https://youtu.be/5diTL-vUqnQ