Múzeumi kerengő címmel új sorozat indul a Göcseji Múzeumban. Havonta bemutatunk a közönségnek a gyűjteményünkből öt műtárgyat, amikhez érdekes, sokszor hihetetlen történetek kapcsolódnak. Miközben a látogatók gyertyával a kezükben hallgatják […]

Múzeumi kerengő címmel új sorozat indul a Göcseji Múzeumban. Havonta bemutatunk a közönségnek a gyűjteményünkből öt műtárgyat, amikhez érdekes, sokszor hihetetlen történetek kapcsolódnak. Miközben a látogatók gyertyával a kezükben hallgatják a muzeológusok előadásait, közösen bejárjuk velük az épület kiállítótereit és zeg-zugos részeit.

Lépcsőn fel és lépcsőn le, egyik kiállítótérbe be, a másikból ki, folyosókon és lépcsőkön át pinceszintre le és padlástérbe fel… Minden egyes műtárgy más térben fogadja az érdeklődőt, és az aktuális program más-más tematika köré rendeződik.

Február 1-jén 17.00 órakor kezdődik a sorozat első előadása, a vezértéma az állatvilág lesz. Kisfaludi Strobl Zsigmond Végvári vitézek csatajelenete, a sokak által ismert dagerrotípia szürkemarha ábrázolása, a két világháború között használt bárányos sütőforma és néhány régészeti lelet történetével ismerteti meg a látogatókat a múzeumi közösségünk.

Regisztráció: https://forms.gle/6ot9Ppawgk4XKhj86