A NŐnek lenni akkor… című időszaki kiállításhoz január óta különleges kísérőrendezvényeket fűzünk NŐnek lenni akkor és most címmel. Ez alkalommal Szekérné Büki Erzsébet vármegyei vezető védőnő lesz a vendégünk. A […]

A NŐnek lenni akkor… című időszaki kiállításhoz január óta különleges kísérőrendezvényeket fűzünk NŐnek lenni akkor és most címmel. Ez alkalommal Szekérné Büki Erzsébet vármegyei vezető védőnő lesz a vendégünk.

A huszadik század elejétől óriásit változott a világ, erről a védőnők szakmai szemmel rengeteget tudnak mesélni. A világon egyedülálló szolgálat iránt még mindig sok országból érdeklődnek, miként vehetnék át tőlünk ezt a nagyszerű, tapasztalatokkal teli tanácsadást. A védőnő a legfontosabb támasza a gyermeket váró családoknak, hozzáértésével képes megnyugtatni az aggódó édesanyát és családtagokat. A védőnő munkájában egyszerre van jelen az évszázados állandóság, a kisgyerek és a család védelme, és a változó világra, új szakmai kihívásokra reagálás képessége. A sokak által ismert Szekérné Büki Erzsébet hivatása szépségeiről, de nehézségeiről is mesél.