A Magyar Örökség Napja alkalmából a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár kiállítással egybekötött ismeretterjesztő előadással tiszteleg Zalaegerszeg város díszpolgára, Keresztury Dezső költő, akadémikus emléke előtt. A programunk két témát […]

A Magyar Örökség Napja alkalmából a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár kiállítással egybekötött ismeretterjesztő előadással tiszteleg Zalaegerszeg város díszpolgára, Keresztury Dezső költő, akadémikus emléke előtt.

A programunk két témát ölel fel, az egyik, hogy Keresztury Dezső 1975 – ben kapott Zalaegerszeg díszpolgári címet, fontos és jelentős szerepet töltött be a város, a nemzet tudományos és kulturális életében. A Széchenyi-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész, kritikus, műfordító, egyetemi tanár, Zalaegerszeg szülötte alázattal, szerényen szolgálta a közösséget. Emellett tevékenységét példamutató munkásságát 2004-ben a Magyar Tudományos Akadémia Magyar Örökség oklevéllel is elismerte. Ezeknek az elismeréseknek a relikviáit mutatjuk be, kiegészítve Keresztury Dezsőhöz köthető könyvtári dokumentumokkal.