Erős Krisztina, a Göcseji Múzeum történésze két korabeli vendéglőről mesél a közönségnek. Az egyik már nem látható, ez a 19. század végén állt Kaszaházi nagyvendéglő, ami a város másik impozáns […]

Erős Krisztina, a Göcseji Múzeum történésze két korabeli vendéglőről mesél a közönségnek. Az egyik már nem látható, ez a 19. század végén állt Kaszaházi nagyvendéglő, ami a város másik impozáns étterme volt az Arany Bárány mellett. Meglepő, hogy az utókorra egyetlen ecettartó – amit ma már a múzeum őriz -, egy fotográfia és néhány korabeli újságcikk maradt, semmi más. De a fennmaradt dokumentumok sokat elárulnak a vendéglátóhelyről, ami igazi virágkorát a két világháború között élte.

A másik vendéglőt már mi is ismerjük. Egykor kastély volt, majd az 1970-es évek közkedvelt helye, a Halászkert lett. Azt már kevesebben tudják, hogy ehhez a helyhez egy szomorkás szerelmi történet is tartozik.

Aki eljön hozzánk 2023. június 24-én a Göcseji Múzeumba, minden titkot megtud a két épületről. Meglepetésvendéggel is készülünk! Az izgalmas és eseménydús előadás után közösen megtekintjük a Protokoll és diplomácia című időszaki kiállításunkat.