Göcsej ízei-A Village Food Fesztivál rendezvény a tájegység hagyományos gasztronómiájának újszerű bemutatására vállalkozik. Kiváló lehetőséget jelent a hagyományos receptek szerelmeseinek, de az új konyhaművészeti trendek után érdeklődőknek is. Bemutatjuk, hogyan […]

Göcsej ízei-A Village Food Fesztivál rendezvény a tájegység hagyományos gasztronómiájának újszerű bemutatására vállalkozik. Kiváló lehetőséget jelent a hagyományos receptek szerelmeseinek, de az új konyhaművészeti trendek után érdeklődőknek is. Bemutatjuk, hogyan lehet a méltán népszerű ételeinket a 21. századi konyhatechnológia eszközeivel máshogyan, de mégis az eredeti ízekhez ragaszkodva elkészíteni.
Gondolták-e, hogy a dödöllét, a prószát, de akár a kolbászos bablevest, a házi rétest is újra lehet gondolni, és a legtrendibb éttermek asztalán is kiállják a próbát. Egymás mellé tesszük az eredetit és az újat. Kóstolják meg mindkettőt és vigyék haza a göcseji tájkonyha jó hírét!
Látogatóinknak a hagyományos és továbbfejlesztett ételek megkóstolásán túl lehetőségük lesz a gasztronómiával kapcsolatos ismereteik bővítésére is.
A standoknál főzési bemutató, szaktanácsadás, a színpadokon szakmai előadások és a hangulathoz illő színvonalas szórakoztató produkciók lesznek helyi és távolabbról érkező szereplőkkel. A helyszín lehetőségeit kihasználva igazi korabeli falusi ünneppé varázsoljuk ezt a napot kézművesekkel, lacikonyhával.