Újságcikkek, titkos találkozások, illegálisan működő közösségek, a K-lakás rejtelmei, rejtélyes telefonbeszélgetések, koncepciós perek, kettétört életek… mindezt a kurátor tolmácsolásában! Ismerje meg az Egyházüldözés a kommunista diktatúra ideje alatt című kiállításunkat […]

Újságcikkek, titkos találkozások, illegálisan működő közösségek, a K-lakás rejtelmei, rejtélyes telefonbeszélgetések, koncepciós perek, kettétört életek… mindezt a kurátor tolmácsolásában!

Ismerje meg az Egyházüldözés a kommunista diktatúra ideje alatt című kiállításunkat személyesen a kurátortól, Bors-Bulbuk Zsuzsannától!
Ha kíváncsi arra, hogy egy 21. századi kiállítás hogyan kísérli meg érzékenyíteni a jelenkor emberét egy igen fajsúlyos, történelmi témára, akkor tartson velünk egy exkluzív tárlatvezetés keretében a II. emeleti állandó kiállításunkba. Ismerje meg a kurátor vezetésével a különböző felekezetek ellen indított hadműveletek forgatókönyvét. Képzelje bele magát a megfigyelt, illegalitásban működő közösségek, vagy a meghurcolt egyéni áldozatok helyébe. Fedje fel az operatív tisztek és a hálózati személyek, ügynökök titkos találkozási helyszínét, a „klerikális reakció” ellenes tevékenységük módszertanát, és eszköztárát. Miközben belehallgat egyes személyes történetekbe, osztozzon a kurátor saját élményein, hallgassa meg milyen felismeréseket, tanulságokat rejtett az áldozatokkal való személyes találkozás. Tudja meg hogyan készültek a tárgyalóteremben bemutatott koncepciós perek első rendű vádlottjainak visszaemlékezései? Vagy csak képzelje el mit tenne ha egy kietlen, magányos, sötét cellában találná egyszer magát azért a bűnért, amit el sem követett…
A tárlatvezetésen való részvétel díja: 2.000 Ft / fő.
A tárlatvezetés időtartama 1 óra, mely során kivételes információkkal gazdagodhat az Egyházüldözés a kommunista diktatúra ideje alatti kiállításról.
Jelentkezni lehet: 92/999-322, illetve az informacio@mindszentyneum.hu email címen.