Múzeumi rendezvény

Egerszeg búcsú a Göcseji Skanzenben

Látogatható2024. 07. 21. 10:00 - 18:00 HelyszínGöcseji Skanzen ZárvaNyitás holnap: 10:00 hétfő - zárva kedd - vasárnap - 10:00-18:00 Egerszeg búcsú 24. alkalommal a Göcseji Skazenben az Együtt Zalaegerszegért Egyesület együttműködésével.
BúcsúHagyományőrzésKézműves vásárKézművességNéptánc

Az Egerszeg Búcsú a régi búcsúk hangulatát varázsolják vissza a Göcseji Skanzenbe és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumba. Az Egerszeg búcsú forgatagában garantált a jókedv és szórakozás, ugyanis a portákon folyamatosan zajlanak majd programok.

Csatlakozzon hozzánk, és élvezze a színes programok kavalkádját, amely minden korosztály számára tartogat érdekességeket és kikapcsolódási lehetőségeket. A rendezvény során lehetősége nyílik megismerni a régi idők vásári szokásait, kézműves mesterségeket, valamint ízletes falatokkal és hagyományos játékokkal is találkozhat.

A rendezvény fénypontja az idén XXV. alkalommal átadásra kerülő Lokálpatrióta díj.
A díjat, olyan magánszemélyek és szervezetek kaphatják meg, akik a hétköznapokban végzett munkájukon túl, huzamos időn keresztül szabadidejükkel, tehetségükkel, tudásukkal, illetve magánvagyonukból nemes célt támogatva tesznek városunkért, az itt élőkért, öregbítik Zalaegerszeg jó hírnevét.

Program

10. 00 Kapunyitás

11. 00 Ünnepélyes megnyitó, majd a XIX. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból nyílik kiállítás a Pajtagalériában – egész napos kiállítás

11. 30 Ökumenikus istentisztelet a Fatemplomban: fr. Kis Kornél testvér és Hodánics Péter református lelkipásztor

14.30.-15.00 óra Zsongi bohóc produkciója – nem csak gyermekeknek

15.00.-15.15 óra Csácsbozsoki Évgyűrűk nyugdíjasklub dalkör fellépése

15.15.-15.40 óra Lokálpatrióta díj átadása

Zalai és moldvai dallamok -Tarsoly Egyesület népzenei műsora

Gála Társastáncklub bemutatója

17.00.óra Búcsú báli melódiák – Zalaapáti harmonika Zenekar

A rendezvény teljes ideje alatt csodálatos, autentikus környezetben sétálva tekinthetők meg a hagyományos népi mesterségek bemutatói, kézműves kirakodóvásár, játszóház gyermekeknek, ugrálóvár, céllövölde, kutyák, lovak, pónifogat, veterán járművek bemutatója, stb.

Szívélyesen hívunk és várunk mindenkit a régi búcsúk hangulatát felidéző rendezvényre! Ne hagyja ki ezt az egyedülálló alkalmat, hogy részese lehessen ennek a különleges élménynek.

Találkozzunk a Göcseji Skanzenben és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban!

Kérdésed van?

Egerszeg búcsú a Göcseji Skanzenben
Szikszai Rózsa-Katalin Közönségkapcsolati munkatárs Göcseji Skanzen