A 14.00 órakor kezdődő tárlatvezetésre minden jegy elkelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel 15.00-kor is indítunk egy tárlatvezetést

A 14.00 órakor kezdődő tárlatvezetésre minden jegy elkelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel 15.00-kor is indítunk egy tárlatvezetést, melyre online jegy vásárolható a https://program.gocsejimuzeum.hu/…/raadas-orak…/ linken

Preisz József órásmester meghatározó, ikonikus tagja Zalaegerszegnek. Számos rendezvényen találkozhatunk vele, ő javítja az időnként karbantartásra szoruló Mária Magdolna Plébániatemplom óraszerkezetét, de a Hevesi Sándor Színház előtti földönjáró toronyóra ötlete és megvalósítása is az ő nevéhez kötődik. Régi nagy álma volt, hogy a páratlan, hat évtizeden át gyűjtött órái méltó helyre kerüljenek, hiszen a becses műtárgyak között vannak igazi ritkaságok is.

Igazi unikumnak számított, amikor januárban megnyílt a múzeumban Az órák bűvöletében című állandó kiállítás. Április 13-án délután Preisz József órásmester fogadja a látogatókat a Göcseji Múzeumban és vezeti körbe őket a páratlan kiállításon.

Fontos információ…
A tárlatnak helyet adó kiállítótér befogadóképessége korlátozott, ezért a tárlatvezetésen legfeljebb 20 fő vehet részt. Javasoljuk, hogy ha csatlakozni kíván a programhoz, akkor jegyét előre vásárolja meg online weboldalunkon, vagy személyesen a múzeum pénztárában.