Hír

Közösségünk kincsei Nagykanizsán

Dátum2024.09.04. Olvasási idő3 perc A Göcseji Múzeum és Mindszentyneum vándorkiállításai Nagykanizsán a Medgyaszay házban látogathatók.
KözösségKözösségi múzeum

Közösségünk Kincsei címmel a Petőfi Kulturális Program keretében utolsó állomásán Nagykanizsán a Medgyaszay házban nyílt meg az a két rollup kiállítás, amelyeket Klinger László közönségkapcsolati osztályvezető kollégánk ajánlott az érdeklődők figyelmébe.

A „Zala vármegye 1000 éve” című vándorkiállítás sok képpel és kevés szöveggel mutatja be a történelmi Zala vármegye múltját az államalapítástól az 1989-es rendszerváltozásig. 

A „Mindszenty életkapuk” című tárlat könnyed, jól érthető formában dolgozza fel Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek életét. 

A Magyar Nemzeti Múzeum mint kultúrstratégiai intézmény a Petőfi Kulturális Program égisze alatt a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, a Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével az alábbi településeken rendezte meg a Közösségünk Kincsei kiállítást: Csonkahegyhát, Zalaszabar, Babosdöbréte, Kustánszeg, Nagyrécse, Zalalövő, Nagylengyel, Gellénháza, Alsónemesapáti, Nagykanizsa.

Kérdésed van?

Közösségünk kincsei Nagykanizsán
Klinger László közönségkapcsolati osztályvezető Göcseji Múzeum