Hír

Terítéken a kelta gímszarvasok

Dátum2023. 08. 31. A Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték 2023 programhoz kapcsolódóan egy különleges „mini kiállítás” nyílik a Göcseji Múzeumban. A kiállítás a kelták hitvilágába enged bepillantást a több mint kétezer éves […]

A Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték 2023 programhoz kapcsolódóan egy különleges „mini kiállítás” nyílik a Göcseji Múzeumban. A kiállítás a kelták hitvilágába enged bepillantást a több mint kétezer éves Zala megyei szarvasáldozatokon keresztül.

A „kelta szarvasisten nyomában” című „mini kiállítás” a római hódítás előtti késő vaskori hitvilágát egy különösen izgalmas rítusáról lebbenti fel a múlt sűrű szövésű fátylát. A kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetéseken régész szakértőinkkel téren és időn át kalandozhat: elfedezheti a kelta szarvasáldozatok szokását, találkozhat Cernunnossal az alvilág kelta urával és megismerkedhet az angolszász Halloween ünnep eredetével.

A kiállítás különlegessége egy kelta gímszarvas preparált csontváza, ami az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállításon is bemutatkozott.

Látogasson el Zalaegerszegre, kapcsolódjon be a sokszínű programokba és tekintse meg kiállításunkat!