Hír

Petőfis öregdiákok! Régi fotókat és tárgyakat keresünk.

Dátum2019. 03. 04. 145 éves a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi Sándor Székhelyiskolája. Ugyanis 1874-ben alapították jogelődjét, a Zalaegerszegi Polgári Fiúiskolát és ebből az alkalomból az intézmény jubileumi rendezvényt tart. […]

145 éves a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Petőfi Sándor Székhelyiskolája. Ugyanis 1874-ben alapították jogelődjét, a Zalaegerszegi Polgári Fiúiskolát és ebből az alkalomból az intézmény jubileumi rendezvényt tart. Az iskola vezetése felkérte a Göcseji Múzeum munkatársait, készítsenek egy kiállítást az eltelt sok-sok esztendő emblematikus tárgyaiból, fotóiból, emlékeiből. Ehhez kérjük a volt petőfis diákok segítségét.

Fényképek, serlegek, könyvek és füzetek, tolltartók, radírok, vonalzók, iskolaköpeny, kisdobos vagy úttörő ruha,… mind-mind olyan emléktárgyak, amelyek a kiállítást színesíteni tudják. Ha bárki féltve őrzött kincseit a múzeumnak ajándékozná, mi szívesen felhasználjuk a jubileumi tárlathoz, ami az iskola aulájában március 14-től megtekinthető.

A fotókat és az emléktárgyakat március 8-ig, tehát ezen a héten 8.00-17.00 óra között várjuk a Göcseji Múzeum irodaépületében, a Kölcsey utca 2. szám alatt.
Előre is köszönjük minden öregdiák segítségét!

További információ:
Göcseji Múzeum Facebook oldala vagy 92/314-537