Hír

Műtárgyak digitalizálása

Dátum2019. 10. 16. Idén májusban rendezték meg Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia projektindító rendezvényét. Az országos program célja egy mindenki számára elérhető, kutatható, sokoldalúan hasznosítható, műtárgyleírásokkal ellátott egységes múzeumi digitális […]
Digitalizálás

Idén májusban rendezték meg Budapesten a Szépművészeti Múzeumban a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia projektindító rendezvényét. Az országos program célja egy mindenki számára elérhető, kutatható, sokoldalúan hasznosítható, műtárgyleírásokkal ellátott egységes múzeumi digitális állomány létrehozása. Fontos a mai korban a digitális szolgáltatás kialakítása, amely a közgyűjtemények esetében elsősorban a pedagógiai programcsomag-fejlesztéseket gazdagítja.

A projekt felelős intézményei a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Múzeum. A tervek szerint a munka három évet fog igénybe venni, ugyanis a programba jelentkezett ötvennégy múzeum végig látogatása és a helyi műtárgyak fotózása nem kevés munkát ad a szakembereknek. A tárgyak fotói a MuseuMap elnevezésű internetes felületen kereshetők meg. A zalai múzeumi szakemberek a fővárosban megtartott tavaszi előadásokból hallgathatták meg a legfontosabbakat, de ezen kívül más érdekes és aktuális múzeumpedagógiai témákat is megbeszéltek a workshopon.

Szakmai partnerek