Hír

Műszaki készre jelentés

Dátum2022. 03. 22. A hétvégén készre jelentették a Göcseji Múzeum épületének felújítását. A 2019-ben kezdődött munkálatok részeként teljes homlokzatfelújítás zajlott, kicserélték a nyílászárókat, szigeteltek, a gépészetet megújították, kijavították a tetőt, felújították a kiállítási […]
Felújítás

A hétvégén készre jelentették a Göcseji Múzeum épületének felújítását. A 2019-ben kezdődött munkálatok részeként teljes homlokzatfelújítás zajlott, kicserélték a nyílászárókat, szigeteltek, a gépészetet megújították, kijavították a tetőt, felújították a kiállítási helyiségeket, megteremtve új tárlatok létrehozásának a lehetőségét is.

A beruházást a településfejlesztési operatív, illetve a Modern Városok Programból finanszírozva közel kétmilliárd forintból végezték el. A rekonstrukció részeként megújultak a kiállítóterek is, így késő tavasszal a már megszokott tárlatok mellett újakkal is várjuk a közönséget.

Melyek ezek?

  • Elődeink élete – életmódtörténeti állandó kiállítás
  • A klasszikus szépség mestere – Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjteménye
  • Az agyag életre álmodója – Németh János keramikusművész életmű bemutatója
  • Az elhivatottság mozaikjai – Fekete György belsőépítész, iparművész állandó tárlata
  • Fischer György szobrászművész állandó kiállítása

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki örömmel fogadta az intézményi épület készre jelentését, beszédében kiemelte, hogy ez a múzeum egy országrész múltját őrzi, és sok nemzedék kutatóinak áldozatos munkáját is tükrözi. Ahogy fogalmazott: „a zalaiak számon tartották és számon tartják őseiket, mert tudták és tudják, hogy a közös emlékezés közösségként őrzi meg a várost”.
Fotóink a vasárnapi rendezvényen készültek.

(Képek: Bicskei József Göcseji Múzeum)