Hír

Zala megyei közösségi régészet a Magyar Régészet Online Magazinban

Dátum2024.05.18. Olvasási idő1 perc Közösségi régészetről, fémkeresős kutatásokról szól munkatársaink most megjelent tanulmánya.
Közösségi múzeumKözösségi régészet

Közösségi régészet Zala megyében címmel jelent meg a megújult Magyar Régészet Online Magazinban Eke István és Klinger László régész munkatársaink tanulmánya.

A tanulmány részletesen bemutatja a közösségi régészet fejlődését és eredményeit Zala megyében.  A szerzők írásukban felelevenítik az önkéntesek bevonásával folyó kutatások előzményeit és 2018-as indulását Zala megyében. A szerzők ismertetik a Göcseji Múzeum és Balatoni Múzeum elmúlt években szervezett közösségi régészeti projektjeit, külön kiemelve a Göcseji Múzeum Bagodban szervezett közösségi régészeti feltárását.

A Magyar Régészet Online Magazin hasábjain már korábban is megjelent egy cikk a Zala megyei pálos monostorok közösségi régészeti kutatásáról Simmer Lívia és Havasi Bálint régészek tollából. A most megjelent írásművel kiegészítve így már csaknem teljes képet kapunk a Zala vármegyei közösségi régészeti kutatásokról.

 

 

 

 

 

Kérdésed van?

Zala megyei közösségi régészet a Magyar Régészet Online Magazinban
Eke István régész-muzeológus Göcseji Múzeum

Ez is érdekelhet

Hír Restaurálási alapismeretek közösségi régészeknek
KözösségKözösségi múzeumKözösségi régészetRestaurálás

Restaurálási alapismeretek közösségi régészeknek

2024.04.27.
Göcseji Múzeum ZárvaNyitás: 10:00 hétfő - zárva kedd - szombat - 10:00-18:00 vasárnap -
5 perc
Első alkalommal került sor a Zala vármegyei közösségi régészek továbbképzésére, ahol a Göcseji Múzeum és Balatoni Múzeum önkéntesei a lelettisztítás alapismereteit sajátították el.
Hír Közösségi munka, közös értékek a vállusi pálos kolostornál
ÁsatásRégészet

Közösségi munka, közös értékek a vállusi pálos kolostornál

2020. 08. 24.
A beruházásokhoz kapcsolódó régészeti feladatok sokasága miatt az idei évben elmaradt az augusztusra tervezett vállusi pálos kolostor feltárásának folytatása. A közösségi munka és a kutatás azonban nem szakadt meg. Augusztus […]
Hír Közösségi múltfeltárás Türjén
ÁsatásRégészet

Közösségi múltfeltárás Türjén

2020. 07. 23.
Ásatási lehetőséget ajánlunk az érdeklődők figyelmébe Türjén, az egykori premontrei monostor területén. Aki múlt hónapban a régészet napján lemaradt róla, az most bepótolhatja. Július 25-én, szombaton 9.00-13.00 óra között, jövő […]