Hír

Koncert a Klügel orgona javára

Dátum2022. 05. 05. Három évvel ezelőtt egy becses felajánlást követően egy gyönyörű 18. század végi hangszer került a Göcseji Múzeum restaurátor-műhelyébe, egy apró zalai településről, Vöcköndről, a római katolikus templomból. Az aranyozott fenyőfa […]

Három évvel ezelőtt egy becses felajánlást követően egy gyönyörű 18. század végi hangszer került a Göcseji Múzeum restaurátor-műhelyébe, egy apró zalai településről, Vöcköndről, a római katolikus templomból.
Az aranyozott fenyőfa orgona precíz restaurálásra szorul.

Az összegyűrődött és roncsolódott ólomsípokat újra kell öntetni, a fa részek is fertőtlenítésre, szilárdításra, pótlásra szorulnak. Mivel óriási munka és nem kevés pénz a hangszer helyreállítása, a múzeumbarát közönségünkre is számítunk. Mátyás István, a Bécsben élő zalaegerszegi orgonaművész és Tóth László zongoraművész is szívügyének tekinti a Klügel orgona megmentését, ezért május 27-én péntek este 19.00 órakor Orgona és Zongora címmel koncertet tartanak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Közreműködnek még a Zala Szimfonikus Zenekar és Sándor János karnagy.
A rendezvény teljes bevételét a jelenleg a Göcseji Falumúzeumban lévő orgona felújítására ajánlják fel a szervezők. A belépőjegy ára 3.000 Ft. Fogjunk össze, legyünk ott minél többen május 27-én a hangversenyteremben!