Hír

Garantált tárlatvezetés a Göcseji Múzeumban

Dátum2024.07.18, Olvasási idő1 perc A nyár folyamán hetente háromszor garantált tárlatvezetés a Göcseji Múzeumban.
Tárlatvezetés

Újdonságot kínálunk a Göcseji Múzeumban. A nyár folyamán hetente háromszor garantált tárlatvezetést indítunk kiállításainkban.

Keddi napokon 14.00 órakor Kisfaludi Strobl Zsigmond szobrász művészetével ismerkedhetnek meg a látogatók. A klasszikus szépség mestere című tárlat átfogó képet nyújt a kétszeres Kossuth-díjas művész munkásságáról.

Csütörtökönként 14.00 órakor tárlatvezetőink a Rejtőzködő kincsek című időszaki kiállításban várják a közönséget. A kollekció kivételes értékű darabja Munkácsy Mihály két alkotása, az egyik a francia arisztokrácia világát bemutató szalonábrázolás, a másik egy férfiportré. Mindkét alkotás hűen tükrözi a mester által jegyzett stílusjegyeket. De látható id. Markó Károly itáliai ihletésű tájképe, Brodszky Sándor Margit-szigeti parkrészlete és Czóbel Béla virágcsendélete is.

Szombatonként 14.00 órakor az Elődeink élete című várostörténeti kiállításban indul a tárlatvezetés. Kronologikus sorrendben mutatjuk be Zalaegerszeg hajdani és mai polgárainak évszázadokon átnyúló történetét, különös tekintettel az életmódjukra, a mindennapjaikra, a viseletükre, a munkájukra és a mindenkori szórakozási lehetőségeikre.

A tárlatvezetéseken mindenkit sok szeretettel várunk, a belépőjegyek mellé a sok történetet és értékes információt ajándékba adjuk. A lehetőséggel szeptember 1-jéig lehet élni, ne hagyják ki!