Hír

Elismerés

Dátum2020. 01. 24. A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos kulturális […]

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc ezen a napon tisztázta Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos kulturális rendezvények alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A héten ebből az alkalomból gálaműsort rendeztek a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. Az ünnepségen adta át Balaicz Zoltán polgármester a város elismeréseit a közművelődésben dolgozó kulturális szakembereknek. A múzeumi ágazatból Vizsi György, a Göcseji Falumúzeum munkatársa kapott emléklapot. Kollégánk a karbantartási munkákon túl igazi mesterembere a zsúpolás technikájának, számos esetben bizonyította asztalosipari szakértelmét, kitartását és precíz munkavégzését.

Az elismeréshez szívből gratulálunk kollégánknak.

Fotó: Seres Péter