Hír

Becsengettek. Új tanév, új múzeumpedagógiai foglalkozások

Dátum2024.09.26. Olvasási idő3 perc A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága mindhárom intézménye izgalmas foglalkozásokat kínál ebben a tanévben is az óvodai és az iskolai csoportok számára. Nézzük, melyik intézmény milyen típusú élményeket kínál!

A Göcseji Múzeum kínálata

A már meglévő múzeumpedagógiai foglalkozásaink mellett minden korosztály számára új tematikájú foglalkozásokkal is készülünk. A kicsiket a múzeumpedagógia kabalafigurája, ZEGoly a bagoly kalauzolja végig a három újonnan választható foglalkozás során. Az Elődeink élete című várostörténeti kiállítás felfedezése mellett az idei tanévben két másik állandó kiállításunk is várja a gyerekeket, a kisebbek Németh János keramikusművész állatfiguráival, a nagyobbak Kisfaludi Strobl Zsigmond szobraival és utazásaival ismerkedhetnek. A nagyobbakat bevezetjük az 1848/49-es forradalom és szabadságharc zalai eseményeibe, valamint a két világháború közötti Zalaegerszeg életébe is bepillanthatnak. Szintén új témaként jelenik meg a foglalkozások között 1970-80-as évek időszaka, amelynek segítségével minden korosztály felfedezheti milyen volt akkoriban a kempingezés és az utazás világa.

A Mindszentyneum múzeumpedagógiai foglalkozásai

A Mindszentyneum megújult múzeumpedagógiai foglalkozásaiban a 20. századi történelem egy nehéz korszakát és legfontosabb alakjait – köztük Mindszenty József személyét – szeretnénk interaktív és modern eszközökkel könnyebben közelebb hozni a hozzánk érkező
diákok számára. Ehhez a célunkhoz jól kapcsolódnak múzeumpedagógiai foglalkozásaink tudás- és csapatépítő együttlétei, amelyek különböző műveltségterületeket kapcsolnak össze (történelem, magyar nyelv és irodalom, vizuális kultúra, egyháztörténet, hittan), valamint
számos egyéni és szociális kompetenciát is fejlesztenek (kreativitás, szövegértési készség, megfigyelőképesség, együttműködési és alkalmazkodóképesség).

„A Mindszentyneum az a hely, ahol találkozik a játék a legmélyebb üzenettel, a hasznos modernitás a hagyománnyal és az örök értékkel. A hely, ahol jó emberek jó ügyet képviselnek.” – mondta Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély ügyvezető igazgatója.

A Göcseji Skanzen is várja a fiatalokat

Erre a tanévre újítottuk és bővítettük múzeumpedagógiai programkínálatunkat, hogy még színesebb, érdekesebb és interaktívabb lehetőségeket nyújtsunk iskolai csoportoknak és pedagógusoknak. Fedezzék fel nálunk az új témákat, valamint a skanzen izgalmas világát,
ahol minden korosztály számára tartogatunk valami különlegeset! Böngésszenek programjaink között, válasszák ki a legmegfelelőbbet, és csatlakozzanak hozzánk egy élményekkel teli felfedezőútra! Nálunk a tanulás öröm, és szeretnénk ezt az élményt minél több diákkal és tanárral megosztani. Mert tanulni jó!

Három alkalmas múzeumpedagógiai bérlet kedvezményes áron

Az idei tanévben lehetőség van az egyedi foglalkozások mellett három alkalmas múzeumpedagógiai bérlet megváltására. A bérlet felhasználható szabadon választott időpontokban, egy éven belül. A bérlet megváltásával a csoportoknak lehetőségük van mindhárom alkalommal egy intézménybe ellátogatni, vagy akár mindhárom múzeum foglalkozásait egy-egy alkalommal igénybe venni.