Hír

A csizmadiamester sírköve

Dátum2021. 07. 29. A színfalak mögött a Göcseji Múzeum munkatársai az újranyitásra, a múzeumi rekonstrukció utáni időszakra készülnek. Az „Elődeink élete” című új állandó kiállításon többek között bemutatjuk majd Önöknek a zalaegerszegi céhesipar […]

A színfalak mögött a Göcseji Múzeum munkatársai az újranyitásra, a múzeumi rekonstrukció utáni időszakra készülnek. Az „Elődeink élete” című új állandó kiállításon többek között bemutatjuk majd Önöknek a zalaegerszegi céhesipar termékeit, kiváló mesterembereit és azok életmódját.
Korábban hírt adtunk arról, hogy a Kálvária temetőből elköltöztették Gothard János csizmadiamester sírkövét, hogy Farkas Ferenc szobrászművész mintát vehessen róla. Az eredetihez kísértetiesen hasonló kópiát készít, és az a másolat majd az új állandó kiállítás része lesz.
A sírkő önmagában is érdekes és értékes darab, és a februári elszállítása után július végén helyezték vissza a helyére, a zalaegerszegi Kálvária temetőbe. Ha arra járnak, feltétlenül nézzék meg az eredeti remekművet, amelyet annak idején egy keszthelyi neves kőfaragómester készített!