Bőröndünket megpakolva korabeli tárgyakkal, iskolákba és nyugdíjas otthonokba utazunk, hogy egy 45 perces múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül bemutassuk a reformkor gasztronómiáját, étkezési szokásait.
Miből állt az úri lakoma Deák Ferenc korában? Milyen különleges ételeket fogyasztottak? Milyen étkezési szokások, illemszabályok voltak akkoriban? A foglalkozás során végiglapozunk egy korabeli szakácskönyvet és még azt is megtudhatjuk, hogy milyen édességet sütöttek Deák Ferenc kedvéért, ha finomságra vágyott.
- Időtartam: 45 perc
- Létszám: max. 30 fő
- A foglalkozás 2024. október 8 és november 8 között igényelhető.
- Foglakozás díja: 5600 Ft + áfa
- Tantárgyi kapcsolódás: történelem, hon-és népismeret
A bőröndmúzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretein belül valósul meg.