FoglalkozásÚj

Így ettek Deák Ferenc asztalánál - Bőröndmúzeum

Dátum2024. 10. 07. - 11. 08. HelyszínGöcseji Múzeum ZárvaNyitás: 09:00 hétfő, vasárnap - zárva kedd - szombat - 09:00-17:00 Hossz45 perc A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül megvalósuló utazó foglalkozás az iskolákban a reformkor gasztronómiájához, étkezési szokásaihoz kapcsolódóan.
BőröndmúzeumMúzeumok Őszi Fesztiválja
2 munkanapon
belül válaszolunk
Jelentkezés

Bőröndünket megpakolva korabeli tárgyakkal, iskolákba és nyugdíjas otthonokba utazunk, hogy egy 45 perces múzeumpedagógiai foglalkozás keretein belül bemutassuk a reformkor gasztronómiáját, étkezési szokásait.

Miből állt az úri lakoma Deák Ferenc korában? Milyen különleges ételeket fogyasztottak? Milyen étkezési szokások, illemszabályok voltak akkoriban? A foglalkozás során végiglapozunk egy korabeli szakácskönyvet és még azt is megtudhatjuk, hogy milyen édességet sütöttek Deák Ferenc kedvéért, ha finomságra vágyott.

  • Időtartam: 45 perc
  • Létszám: max. 30 fő
  • A foglalkozás 2024. október 8 és november 8 között igényelhető.
  • Foglakozás díja: 5600 Ft + áfa
  • Tantárgyi kapcsolódás: történelem, hon-és népismeret

A bőröndmúzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretein belül valósul meg.

Jelentkezés

    Tanár adatai

    Csoport adatai

    Kérdésed van?

    Így ettek Deák Ferenc asztalánál - Bőröndmúzeum
    Novák Fanni múzeumpedagógus Göcseji Múzeum